DIY – jak ušít postavičku ze hry Among Us?

Šití vhodné i pro úplné začátečníky a k tomu střih zdarma!

Tuhle populární hru má v telefonu už téměř každý. Co si tak ušít jednu figurku z plsti?

Šití je opravdu jednoduché a zvládnou to i úplní začátečníci.

Už jste viděli video?

DIY Amon Us – postavička z plsti

Potřeby

  • 1 a půl A4 barevné plsti na tělo (třeba oranžová modrá, tyrkysová, zelená, červená, růžová…)
  • kousek (asi 10 x 15 cm) světle modré plsti na brýle
  • kousek (asi 10 x 4 cm) bílé plsti na odlesk brýlí
  • bavlnky či nitě v barvách plstí
  • jehlu
  • výplňový materiál (doporučuji duté vlákno, případně je možné nahradit vatou)
  • fix na obkreslení a nůžky
  • střih – odkaz ke stažení ZDARMA níže

Všechen materiál je možné zakoupit v obchodě Hravé ruce ve Zlíně, www.hrave-ruce.cz

Střih na postavičku

Aby bylo šití opravdu pro všechny, vytvořila jsem na postavičku střih, který si můžete zdarma stáhnout na tomto odkazu nebo kliknout na tlačítko níže.

Střih je možné šířit, pouze však s uvedením zdroje a autora – tedy mne a stránky www.anniesworld.eu. V žádném případě není možné střih vydávat za svůj. Střihy vytvářím zdarma ve svém volném čase, v případě, že bych zjistila, že se můj střih někde šíří pod hlavičkou jiného „autora“, ihned ho mažu.

Postup

Nejprve si vytiskneme střih ve 100% měřítku a všechny části střihu vystřihneme.
Stříháme přesně po linii střihu (po černé lince).

Části střihu obkreslíme na příslušnou plsť. Šetříme místem a materiálem, takže neplácneme střih doprostřed plsti, ale díl zarovnáme hezky k okraji. Tak se nám na jednu plsť vejde 2x tělo.
Obkreslíme: 2x tělo na barevnou plsť, 2x batoh na půlku barevné plsti, 1x brýle na modrou plsť a 1x odlesk brýlí na bílou plsť.

Všechny díly z plsti vystřihneme přesně po nakreslené lince. Plsť je skvělý materiál na první šití hlavně proto, že se nemusí nijak začišťovat nebo šít po rubu a poté otáčet.

Dáme se do šití, začneme s brýlemi. Nachystáme si bílou bavlnku (nit), navlečeme ji do jehly a uděláme uzlík na jednom či obou koncích. Bílý odlesk od brýlí položíme do horní části modrých brýlí a přišijeme. Přišíváme obyčejným, úplně jednoduchým stehem. Jakmile přišijeme odlesk po celém obvodu, steh zakončíme (kdybyste se chtěli naučit můj způsob zakončování, koukněte na video).

Teď přišijeme brýle na tělo. Vezmeme jedno tělíčko a zkompletované brýle a položíme je tam, kde by měly být. Navlečeme si modrou bavlnku a brýle přišijeme k tělu. Jakmile budeme skoro u konce šití, jehlu na chvíli odložíme a vzniklou kapsu vycpeme výplní. Poté dál pokračujeme v šití a nakonec zakončíme.

Vrhneme se na šití batohu (nebo kyslíkové bomby?). Bavlnkou v barvě plsti sešijeme obě části batohu k sobě, nezapomeneme batoh vyplnit dutým vláknem. Poté steh zakončíme a zbytek bavlnky odstřihneme.

Následuje přišití batohu ke druhé části těla. Přišíváme také obyčejným stehem, ale dáváme si pozor na to, abychom batoh neprošili skrz na skrz. Chceme jen nenápadně přistehnout zadní část batohu. Přišijeme ho několika stehy a zakončíme.

Už se blížíme skoro do finále – nachystáme si obě části těla – tu zadní s batohem a tu přední s brýlemi. Vezmeme bavlnku v barvě plsti a díly přišijeme k sobě. A zase nezapomeneme na dírku na vycpání výplní. Vycpeme, dírku zašijeme, zakončíme a je hotovo!

Doufám, že byl návod aspoň trochu srozumitelný, pokud by vám něco nebylo jasné, doporučuji podívat se na video, kde jsem se pokoušela všechno dopodrobna vysvětlit a názorně ukázat.

Ušijete si taky svého crewmata nebo impostora? 🙂

Jedna odpověď na “DIY – jak ušít postavičku ze hry Among Us?”

  1. Já jsem radši Inpostor.
    Já neumím zrovna dvakrát šít ale pokusím se o Amongus je to moje nejoblíbenější hra

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *